Wooninspiratie: de ideale thuiswerkplek

Woonbladen en interieurblogs staan er vol mee: een home office, oftewel thuiswerkplek is hot! Een verlengde van je interieur waar je in alle rust kunt werken. Of je administratie uitzoekt. Een plek die comfortabel en functioneel is, zonder een echt ‘kantoor’ te zijn. Gewoon een fijn hoekje in je woon- of logeerkamer.

Als jij nog geen thuiswerkplek hebt dan wil je die na het lezen van deze blogpost alsnog! Zit jouw ideale thuiswerkplek erbij?

Thuiswerken is hot!

Veel mensen hebben tegenwoordig de mogelijkheid om (deels) flexibel te werken. Dat betekent: vrijheid in het bepalen van je werktijden en je werklocatie. Ik kan ook thuis werken, maar ik doe het zelden. Niet omdat ik het niet prettig vind. Het kan juist erg fijn zijn om in alle rust thuis die ene lastige mail te schrijven of wat achterstand weg te werken. Het komt vooral doordat ik geen goede werkplek heb thuis. En het scheelt dat ik dicht bij mijn werk woon en dus meestal een korte reistijd heb. 🙂

Wooninspiratie - de ideale thuiswerkplek - home office - interieur - Wendy's Wondere Wereld blog

Waarom een thuiswerkplek?

Nu denk je misschien: is een thuiswerkplek zo belangrijk dan? Je kunt toch aan de eettafel werken? Of op de bank? Voor de één werkt dat beter dan voor de ander. Ik krijg bijvoorbeeld pijn in mijn rug en schouders als ik aan mijn eettafel zit te werken. De hoogte is gewoon niet geschikt om langdurig aan te typen of schrijven. Ook heb ik amper ruimte om bijvoorbeeld een notitieblok naast mijn laptop te leggen. En als ik mijn administratie wil ordenen moet ik die eerst uit de kast vissen, want ik heb natuurlijk geen ordners op mijn eettafel staan.

Je thuiswerkplek kun je inrichten met spullen die je tijdens je werk of administratie gebruikt: pennen, markers, post-its, postbakjes, noem maar op. En je hoeft het niet allemaal op te ruimen als je klaar bent, zoals bij je eettafel wel nodig is. Ook kun je je thuiswerkplek vol hangen met foto’s van je kids, hond of liefje zonder dat je collega’s je uitlachen. 😉 Plantje erbij, inspirerende quote aan de muur en het begint al ergens op te lijken!

Stel je eigen bureau samen bij Ikea

Onlangs was ik bij de Ikea in Utrecht en daar viel het me op hoe groot hun collectie zelf samen te stellen bureaus is! Ikea verkoopt ontzettend veel poten, schragen en bladen die je allemaal met elkaar kunt combineren. Van fineer of glas tot massief hout en zelfs bamboe: er is altijd een bureau dat bij je smaak (en budget!) past. Een paar voorbeelden:

 

Stel je eigen bureau samen bij Ikea - de ideale werkplek - Wendy's Wondere Wereld
Stel je eigen bureau samen bij Ikea!

Zelf vind ik het bureau ‘Sinnerlig’ (nummer 3) erg mooi. Dit bureau heeft zwarte metalen schragen en een blad van duurzaam kurk. In mijn huidige huisje heb ik geen ruimte voor een thuiswerkplek, dus dit bureau staat absoluut op mijn wishlist voor in mijn nieuwe appartement!

Wil jij ook zo’n bureau thuis? Dit zijn de getoonde bureaus:

 1. Massief beuken blad met zwarte schragen
 2. Grijs blad met witte schragen
 3. Kurken blad met dunne zwarte schragen
 4. Zwartbruin blad met zwarte schragen

Liever zelf maken?

Vind je het te duur of saai om een bureau in de winkel te kopen? Maak er dan zelf een! Met wat kratjes, planken en plankendragers heb je binnen no time een handige werkplek met voldoende opbergruimte! Voor een rustieke sfeer kies je voor een dikke onafgewerkte plank die je aan de muur bevestigt.

Ben je écht handig? Dan kun je misschien zelfs een bureau met trendy ‘hairpin legs’ maken. De poten kun je trouwens ook los kopen als ijzer buigen niet je hobby is. 😉

Maak je eigen bureau voor jouw ideale thuiswerkplek! - DIY bureaus - Wendy's Wondere Wereld
Maak je eigen bureau voor jouw ideale thuiswerkplek!

Meer informatie en handleidingen vind je hieronder:

 1. Verschillende planken aan de muur
 2. Blank hout en hairpin legs
 3. Dikke plank aan de muur
 4. Gestapelde kistjes met plank erop

Zit jouw ideale thuiswerkplek erbij?

Dan heb je een tof bureau in huis. Hoe maak je jouw thuiswerkplek vervolgens sfeervol, persoonlijk en praktisch? Hang foto’s en teksten aan de muur waar jij blij van wordt of die je inspireren. Of schrijf ze zelf op je met krijtbordverf geschilderde muur. Handig, want daarop noteer je ook meteen de boodschappen die je nog moet doen of de datum van het feest waarvoor je een uitnodiging toegemaild kreeg.

Het kan leuk zijn om je werkplek te markeren door middel van een gekleurd vlak op de muur of een kleed op de vloer. Zo creëer je een ‘eilandje’ in je kamer zonder dat je een room divider of andere wandafscheiding nodig hebt. En wat dacht je van kurk aan de muur, zoals op foto 4 hieronder? Ik vind het er heel sfeervol uitzien en het is nog handig ook: met een punaise hang je alles op, dus spijkers of schroeven heb je niet nodig.

Voor bergruimte gebruik je de schragen onder het bureau, die zijn ideaal om dozen of manden op te zetten. Laden in je bureau of een verrijdbaar ladenblokje gebruik je voor papieren die je niet los wilt laten slingeren. Planken boven je bureau zorgen voor extra bergruimte én plaats voor gezellige accessoires. Hieronder wat voorbeelden:

Zwart, wit, grijs en hout zijn de trend! - de ideale thuiswerkplek - home office - Wendy's Wondere Wereld
Zwart, wit, grijs en hout zijn de trend!

Met de klok mee:

 1. Krijtverf muur
 2. Met wandrek om decoratie aan te hangen
 3. Handige bergruimte in bureau
 4. Opvallende wand van kurk
 5. Plankjes voor extra bergruimte
 6. Met opvallende lamp en foto’s aan de muur

Zo zie je dat je niet veel geld of spullen nodig hebt om een fijne thuiswerkplek in te richten! Bij winkels als Ikea, Søstrene Grene, Flying Tiger en Hema koop je alles om je werkplek mooi en functioneel mee aan te kleden! Persoonlijk vind ik een fatsoenlijke bureaustoel ook wel handig. Dat staat misschien minder leuk, maar het zit een stuk comfortabeler dan een hip krukje of houten stoel.

Op mijn Pinterest bord Home Office vind je trouwens nog veel meer inspirerende werkplekken!

Aan de slag!

Nu je voldoende inspiratie hebt opgedaan voor jouw thuiswerkplek kun jij ook aan de slag. Heb jij al een thuiswerkplek? Dan ben ik benieuwd hoe die eruit ziet. Deel je een foto met me op social media?

 

3 thoughts on “Wooninspiratie: de ideale thuiswerkplek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *