Wooninspiratie: binnenkijken in mijn keuken

Je hebt al kunnen zien hoe ik mijn appartement aantrof op de dag van de oplevering. Inclusief een voorproefje van het resultaat van 10 dagen non-stop klussen. Natuurlijk wil ik nog veel meer laten zien van mijn fijne huis. Vandaag is het tijd voor een kijkje in de keuken. Letterlijk! Wie mij kent, herkent mijn persoonlijkheid in dit appartement. Aan de keuken kon ik weinig veranderen, een nieuwe keuken paste helaas niet in het budget. Toch is het gelukt om ook op deze ruimte mijn stempel te drukken. Ik laat je graag binnenkijken in mijn keuken!

Wooninspiratie: binnenkijken in mijn keuken - Wendy's Wondere Wereld blog

Als de basis maar goed is

De keuken was een van de redenen dat ik bij de eerste bezichtiging direct verliefd werd op dit appartement. Licht, ruim en met voldoende bergruimte. Het stond behoorlijk volgebouwd met kasten en andere spullen, maar ik zag de potentie: de basis was geweldig!

Vroeger waren dit twee ruimtes: Een smalle keuken links en een piepklein kamertje rechts. Beide met toegang tot het balkon op het zuiden. De vorige eigenaars hebben de muur tussen beide ruimtes doorgebroken en daar ben ik heel blij mee.

Van twee kleine hokjes is het een ruime (eet)keuken geworden. Op de foto hieronder zie je waar de muur destijds zat: tussen de twee balkondeuren is nu een witte koof gebouwd.

De deur van de keuken naar de gang heb ik bewust weggelaten. Dat geeft een betere doorloop vanuit de smalle gang, bovendien is de gang nu lekker zonnig. Voor de inbouwkast komt nog wel een deur, dat maakt de keuken natuurlijk een stuk netter.

Het is een dichte keuken en dat heeft voor- en nadelen. Een voordeel is dat je in mijn woonkamer niet ruikt wat ik gekookt heb. Minder leuk vind ik dat een dichte keuken wat minder gezellig is als ik eters heb.

Wooninspiratie: binnenkijken in mijn keuken - keukenblok en balkon - Wendy's Wondere Wereld blog
Volop zon in de keuken en op het balkon. Ook nu de dagen korter worden. Zie je Rossi genieten op zijn favoriete plekje?

Zwart, wit en… roze?!

In de aanloop naar de oplevering heb ik veel nagedacht over de kleuren die ik wilde gebruiken in mijn appartement. Wit, gecombineerd met de kleur early dew van Flexa en een pastelroze kleur die ik op Pinterest had gezien. In de mengkleuren van Wijzonol vond ik uiteindelijk de perfecte tint roze. Zacht, niet te lief, een beetje richting zalmroze.

De keuken was zwart met wit, daar past eigenlijk iedere kleur bij. Een ideale basis voor een sfeervolle keuken in ‘Wendy-stijl’! Ik besloot de muur tegenover het keukenblok roze te verven. Ook de antieke kast die ik van mijn tante kreeg toen ik jaren geleden op mezelf ging wonen werd roze.

De kast was al jaren zilverkleurig en ik vond het tijd voor iets nieuws. Ik wilde het graag rustig houden, maar wist niet goed hoe. Om de kast en muur in exact dezelfde kleur te verven was een idee van mijn moeder. Ik heb zowel matte muurverf als matte lak laten mengen voor een poederig effect. Het resultaat vind ik erg mooi!

Op de plek van de kast zou een kleine eettafel passen, waarschijnlijk verhuist de eettafel die nu in mijn woonkamer staat daar uiteindelijk naartoe. Ik verheug me er nu al op om in de ochtendzon te ontbijten! Waar mijn mooie kast dan naartoe moet verhuizen bedenk ik tegen die tijd wel. 😉

Wooninspiratie: binnenkijken in mijn keuken - Wendy's Wondere Wereld blog
Zo’n fijne plek om ’s ochtends mijn ontbijtje klaar te maken. 🙂

Binnenkijken in mijn keuken: blij met het resultaat!

Ik ben heel tevreden met mijn keuken zoals hij nu is! Ik heb genoeg ruimte voor mijn voorraad en servies, mijn werkblad is groot genoeg en ik heb alle apparatuur die ik nodig heb. Vooral de vaatwasser is een verademing na twee jaar met de hand te hebben afgewassen.

De nieuwe koelkast is mijn pronkstuk. Hij is mooi shiny en enorm groot! Veel te groot voor mij alleen eigenlijk, maar toch weet ik hem aardig te vullen. Er zitten speciale vershoudlades in voor vlees en groenten, die houden je producten dus écht langer vers. Vooral voor groenten vind ik het ideaal, zakjes gemengde sla blijven eenmaal open met gemak 3 dagen fris en knapperig.

 

Wooninspiratie: binnenkijken in mijn keuken - keukenblok - Wendy's Wondere Wereld blog
Een praktische indeling, genoeg kastruimte en een immens grote koelkast: ideaal!

Mijn wishlist voor deze keuken

In het nieuwbouwhuis met mijn ex had ik een fantastische luxe designkeuken en het was een feestje om daarin te mogen koken. Alle details klopten, dat kwam natuurlijk omdat ik ze zelf had uitgezocht. 😉 What can I say, ik houd nu eenmaal van mooie dingen!

Nu is dat niet realistisch voor deze keuken, in een appartement verdient zo’n investering zichzelf niet terug. Toch wil ik de komende tijd nog wat dingen veranderen. Kleine (en grotere) verbeteringen om deze keuken een nog fijnere ruimte te maken.

Met stip op één staat zonwering. Ik ben gek op zon en warmte, maar afgelopen zomer was het extreem heet hier. Het werd met gemak 30 graden in de keuken, de zwarte tegelvloer werd soms zó heet dat ik er niet met mijn blote voeten op kon staan! Ik heb nog geen idee wat voor zonwering het wordt, dus tips zijn van harte welkom!

Het aanrecht is beschadigd door hete pannen en kokend water, dat was al zo toen ik het kocht. Van mijn ouders heb ik een grote snijplank van IKEA gekregen die perfect past en bovendien de ergste vlekken bedekt. Maar een nieuw aanrechtblad is natuurlijk wel mooier.

Wooninspiratie: binnenkijken in mijn keuken - snijplank ikea op aanrechtblad - Wendy's Wondere Wereld blog
De snijplank van IKEA bedekt het beschadigde aanrechtblad.

De keukenkastjes (of in ieder geval de frontjes) zou ik ook het liefst vervangen. Qua indeling vind ik de keuken erg praktisch en ik heb voldoende kastruimte. De kastjes zelf vind ik minder mooi en zelfs een beetje saai. Liefst zou ik houten fronten laten maken om wat warmte te creëren tussen het zwart en wit.

Op de zonwering na zijn het allemaal ‘nice to have’ wensen: Ze maken mijn keuken mooier en zjjn natuurlijk niet écht nodig. Maar je moet altijd iets te wensen hebben, toch?

Wooninspiratie: binnenkijken in mijn keuken - pastelroze muur en kast, zwarte tegelvloer - Wendy's Wondere Wereld blog
De grote inbouwkast biedt nóg meer bergruimte! We gaan hem nog afsluiten met een deur trouwens. 🙂

 

Wooninspiratie: binnenkijken in mijn keuken - uitzicht vanaf het balkon - Wendy's Wondere Wereld blog
Op 5 fietsminuten van de Utrechtse binnenstad wonen en toch zo’n uitzicht hebben: ik geniet er elke dag van, en Rossi ook!

Tot zover het binnenkijken in mijn keuken! Wat vind je ervan? En welke wensen heb je nog voor jouw keuken?

2 thoughts on “Wooninspiratie: binnenkijken in mijn keuken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *