Online cursus ‘Werven met Instagram’

Met ruim 5 miljoen gebruikers in Nederland is Instagram één van de populairste sociale media van dit moment en het aantal gebruikers blijft toenemen. Met de komst van Instagram stories is er een nieuw businessconcept ontstaan: Online cursussen via Instagram stories.

Inmiddels kun je via Instagram cursussen volgen over productiviteit, meditatie, SEO, iPhone fotobewerking en -uiteraard- het gebruik van Instagram stories.

Daar komt nu de online cursus werven met Instagram bij!

Op de afbeelding hieronder zie je dat het aantal Nederlandse Instagram gebruikers hard stijgt. Bron

Statistieken social media gebruik in Nederland 2005 tot 2019

Hoe werkt een cursus via Instagram stories?

Het volgen van een cursus via Instagram stories is laagdrempelig en betaalbaar. Vaak krijg je na betaling aan de organisator van de cursus toegang tot een afgeschermd Instagram-account dat alleen door deelnemers gevolgd kan worden. Je hebt wel een eigen Instagram account nodig en wat basiskennis van Instagram. (hoe bekijk je de stories, hoe reageer je op foto’s in de feed of polls in de stories etc)

Vervolgens wordt er per dag cursusmateriaal gedeeld via de stories. Door middel van video’s van 15 seconden en hele korte teksten leer je meer over een bepaald onderwerp. Vaak krijg je ook opdrachten waarmee je zelf aan de slag kunt gaan. Daarnaast kun je onder een foto in de feed vragen stellen of aan de andere deelnemers vertellen hoe je deze nieuwe kennis gaat toepassen in jouw situatie.

De cursus wordt soms afgesloten met een live Q&A waarin alle vragen die gedurende de cursus niet zijn beantwoord worden behandeld. Je ontvangt ook vaak een e-book als naslagwerk. De cursus blijft meestal voor een beperkte periode online staan. Gedurende die periode kun je de stories zo vaak als je wilt bekijken.

Kennisdeling in recruitment: de mogelijkheden zijn eindeloos (maar niet goedkoop)

Als werving en selectie – in welke vorm dan ook – onderdeel uitmaakt van je werkzaamheden dan zijn er veel mogelijkheden om je kennis uit te breiden. Van cursussen, workshops, netwerkbijeenkomsten, trainingen en events, tot een HBO post-bachelor: Het Nederlandse recruitmentlandschap biedt het allemaal.

Ook gratis kennisdeling is er in de vorm van Facebook-groepen, blogs en podcasts. (Al heeft dat soms wel een hoog ‘wij van WC Eend’-gehalte)

Wanneer je je kennis wilt uitbreiden en geen (groot) opleidingsbudget hebt blijken de mogelijkheden beperkt. Een training van een dagdeel via de gerenommeerde aanbieders geeft veel kwaliteit, maar er hangt ook een prijskaartje aan.

Met een Instagram cursus kun je je lesmateriaal aan een grotere groep tegelijk aanbieden en toch interactie houden met en tussen de deelnemers. Dat maakt de cursus betaalbaar en toegankelijk voor iedereen, ook als je werkgever de factuur niet voor je betaalt.

Ellen van Dieren en Wendy van Wijngaarden - Online cursus Werven met Instagram

Online cursus ‘Werven met Instagram’

Daarom ben ik met de Recruitment trainer Ellen van Dieren (links op de foto hierboven) een online cursus aan het ontwikkelen over werven met Instagram die je volgt via -je raadt het al: Instagram. Als fanatieke Instagrammers met een betrokken groep volgers geloven wij volledig in dit platform. Het ontwikkelen van een Instagram cursus is dan ook echt een project naar ons hart. De cursus vindt in juni plaats, je kunt je nu inschrijven!

Volg je ons al op Instagram?

Ben jij recruiter, intercedent of ben je vanuit een andere rol betrokken bij het werven van personeel? Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom deze cursus en als eerste kunnen inschrijven als de verkoop start? Volg ons dan op Instagram!

Ellen en ik delen vanaf onze accounts tips & tricks over recruitment, geven je een kijkje in ons leven als mens en ondernemer én we nemen je mee in het traject rondom het ontwikkelen van onze online cursus ‘Werven met Instagram’. Je vindt Ellen op @de_recruitment_trainer en mij op @wendyvwijngaarden.

2 gedachten over “Online cursus ‘Werven met Instagram’

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.