Mijn doelen voor 2016: een update

Begin dit jaar schreef ik over mijn doelen voor 2016. Een mooi streven vond ik het, om mezelf wat doelen op te leggen waaraan ik dit jaar zou werken. Als je je doelen haalt dan kun je met tevredenheid terugkijken op het afgelopen jaar. Toch?

Niet helemaal. Terugkijkend op dit jaar realiseer ik me dat het werken aan sommige doelen voldoening gaf.  Maar terwijl je aan die doelen werkt gooit het leven onverwachte dingen op je en soms zijn dát juist de allermooiste cadeaus die je je maar kunt wensen.

Mijn doelen voor 2016 - update - Wendy's Wondere Wereld blog

Welke 6 doelen voor 2016 gaf ik mezelf ookalweer?

  • Weer beginnen met dansen
  • Geld sparen
  • Een huis kopen
  • Verliefd worden
  • Op reis met srprs.me
  • Nieuwe gerechten koken

Ik schreef een enthousiaste blogpost over mijn doelen voor 2016, maar aan de meeste doelen heb ik niet echt actief gewerkt als ik eerlijk ben. Zes doelen is misschien ook wat veel. Ik dacht dat kleine, haalbare doelen me extra zouden motiveren, maar sommige doelen vind ik blijkbaar toch niet belangrijk genoeg om actief aan te werken.

Ik kocht een huis

Aan één doel heb ik dit jaar wel degelijk gewerkt. Mijn doel om dit jaar een huis te kopen was voor mij dan ook de belangrijkste op het lijstje. Begin maart kon ik hem al aftikken: toen tekende ik het koopcontract van mijn appartement.

Na veel bezichtigingen en evenveel teleurstellingen wist ik het zodra ik dit appartement binnenliep: Dit was mijn huis! Alles voelde goed en ik heb de volgende dag dan ook direct een bod uitgebracht. Een keuze waar ik tot op de dag van vandaag nog steeds waanzinnig gelukkig mee ben.

Mijn timing bleek perfect. Sinds ik dit appartement kocht hebben de huizenprijzen in Utrecht een vlucht genomen en vergelijkbare appartementen worden inmiddels voor veel hogere bedragen verkocht dan wat ik betaald heb. Los van het feit dat ik dolblij ben met dit appartement was het financieel dus ook een goede keuze om wat vaart te zetten achter het halen van dit doel!

Het kopen van een huis was voor mij een hoogtepunt van dit jaar en zelfs van mijn leven. Dat huis moest er dit jaar komen en dat is gelukt. Doel bereikt!

Wendy's Wondere Wereld - update doelen 2016
Blij meisje: 1 juni was de overdracht van mijn appartemen!

Het bereiken van je doelen is leuk, maar wint het niet van de verrassingen van het leven

John Lennon zei ooit: Life is what happens to you while you’re busy making other plans. Ik heb deze quote al eerder gebruikt in een blogpost en de betekenis wordt keer op keer bevestigd door de onverwachte gebeurtenissen in mijn leven.

Dat mijn kat Rossi na 2 jaar weer bij me kwam wonen had ik nooit kunnen plannen. Ik hoopte het, droomde er zelfs over, maar was er van overtuigd dat het nooit meer zou zijn dan een droom.

Iets dat ik niet voor mogelijk hield werd werkelijkheid en het is met afstand het mooiste dat ik dit jaar meemaakte. Toen ik mijn appartement kocht ging ik er vanuit dat ik daar met alleen Irem zou gaan wonen. Inmiddels woon ik er met mijn 2 fantastische katten! Daar kan geen geplande doelstelling tegenop!

Mijn doelen voor 2016 - update - Wendy's Wondere Wereld blog
Dolgelukkig met mijn Rossi!

Een onverwachte carrièreswitch maakte mijn jaar compleet

Nog een voorbeeld van mooie dingen die dit jaar op mijn pad kwamen: Ik werd door mijn baas gevraagd om mijn HR-functie te verruilen voor de rol van corporate recruiter. In eerste instantie moest ik wennen aan dit idee. Ik werkte al 7 jaar als HR Assistent en was ervan overtuigd dat dit mijn roeping was.

Achteraf gezien wilde ik vooral mezelf daarvan overtuigen denk ik. Als je al 7 jaar ongeveer hetzelfde werk doet dan is dat blijkbaar je kracht, toch? En wie weet er op haar 32ste nou nog niet wat ze later wil worden, het is ten slotte al lang ‘later’! Ik dacht dat ik het wist, inmiddels kan ik volmondig zeggen dat ik ernaast zat.

Nadat ik aan het idee van deze carrièreswitch gewend was vond ik het eigenlijk helemaal zo gek nog niet. Als recruiter moet je makkelijk contacten kunnen leggen en mensen enthousiasmeren. Daar ben ik goed in en ik vind het nog leuk ook!

Inmiddels zit ik een half jaar in mijn nieuwe functie en het is de allerleukste baan die ik ooit heb gehad. Het is hard werken en mijn dagen zijn enorm hectisch, maar het geeft zó ontzettend veel energie! Dat ik er behoorlijk goed in blijk te zijn is een mooie bijkomstigheid. 😉

Life is what happens to you - quote John Lennon - Wendy's Wondere Wereld blog - update doelen 2016

En de moraal van dit verhaal is..?

Wil ik hiermee zeggen dat het geen zin heeft om jezelf doelen te stellen? Zeker niet. Als je je doelen belangrijk genoeg vindt zijn ze juist heel zinvol. Dan geven ze je iets om naartoe te werken. Dat zie je met mijn huis, dat doel heb ik ondanks de krappe huizenmarkt binnen 2 maanden gehaald!

Als je merkt dat je zin hebt om aan je doel te gaan werken dan vind je dat doel belangrijk. Een doel dat je helpt om datgene te bereiken waar je gepassioneerd over bent is een goed doel. Maar overdrijf het niet! Zoals ik wel deed met mijn zes doelen. Jezelf een doel opleggen om maar een doel te hebben werkt niet. Dan schiet je je doel voorbij (haha!).

Ondertussen doet het leven waar ze goed in is, namelijk verrassen. Terwijl ik werkte aan mijn belangrijkste doelen kreeg ik geweldige kansen in mijn schoot geworpen. En er zijn nog 2 maanden over in 2016, dus wie weet wat er nog gaat gebeuren!

Volgend jaar ga ik ook weer wat doelen stellen voor mezelf. Om het leven vervolgens weer lekker op zijn beloop te laten. Behalve dan voor datgene wat ik écht belangrijk vind. Welk doel dat is weet ik nog niet, maar daar kom ik vanzelf achter. 🙂

Hoe zit het met jouw doelen voor 2016?

5 thoughts on “Mijn doelen voor 2016: een update

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *