Voor en na: binnenkijken in mijn nieuwe appartement

Het is bijna 4 maanden geleden dat ik verhuisd ben, tijd om het resultaat te laten zien! Om je een indruk te geven van de bergen werk die mijn vader en ik -met hulp van familie en vrienden- hebben verzet heb ik wat ‘voor’-foto’s opgezocht. Ongelooflijk wat een paar emmers verf en een nieuwe vloer met een huis doen! Ik laat je binnenkijken in mijn appartement, kijk je mee?Voor en na: binnenkijken in mijn nieuwe appartement - Wendy's Wondere Wereld - woonblog - interieur - pastelkleuren - klussen

Hoe zag het appartement eruit toen ik het kocht?

Het appartement dat ik heb gekocht is gebouwd in de jaren ’60 en destijds was de levensstandaard een stuk eenvoudiger. Gelukkig hebben de vorige eigenaars flink verbouwd: Overal zijn kunststof kozijnen met dubbel glas geplaatst, de gaskachel is vervangen voor centrale verwarming, de muren zijn glad gestuukt, de keuken is vergroot en de simpele douche is vervangen door het allergrootste ligbad dat je ooit hebt gezien. (maar echt!)

De basis was geweldig, de afwerking wat minder. Vergeeld houtwerk, muren en plafonds in 50 tinten wit en een lelijke oude laminaatvloer die van ellende uit elkaar viel.

Klussen met kijkers!

Op de dag van de oplevering zijn mijn vader en ik meteen aan de slag gegaan. We hadden namelijk maar 10 dagen tot de verhuizing. Gelukkig hebben we inmiddels al behoorlijk wat geklust samen, dus we zijn goed op elkaar ingespeeld. Pap heeft me geleerd om de lat hoog te leggen als het op klussen aankomt! Schuren, plamuren, die verschrikkelijke vloer eruit: eerst moest de basis in orde zijn.

Dat deel van het klussen zie ik als noodzakelijk kwaad. Het huis knapt er niet van op, het gaat er zelfs slechter uitzien! Ik wil juist verbetering zien, dat geeft veel meer voldoening! Verbetering kwam er: Iedere vierkante centimeter hout, muur en plafond hebben we geschilderd. Ik heb gekozen voor spierwit, early dew (de welkbekende kleur van Flexa) en een pastelroze tint van Wijzonol. Deze kleuren komen overal in het appartement terug, zodat het één geheel blijft.

En toen was de vloer aan de beurt. Ik koos voor een laminaatvloer van Quickstep in een lichte, vergrijsde tint. Ik ben er superblij mee! De vloer is mooi mat, heeft prachtige details waardoor het lijkt op echt hout en is bovendien waterafstotend. Dus als Rossi een vaas bloemen omgooit terwijl ik op mijn werk ben heb ik geen bobbelige vloer bij thuiskomst. 😉

De grote verhuizing

In de weken voor de oplevering heb ik in mijn oude huis al veel dozen ingepakt. Het werd er niet gezelliger op (al vonden Rossi en Irem die dozen wel lekker liggen), maar het zorgde wel voor een voorspoedige verhuizing! Op de verhuisdag hoefde er namelijk alleen nog wat grote meubels uit elkaar en verder was het enkel een kwestie van auto’s volladen en naar het nieuwe huis rijden.

Een tip als je net als ik gaat verhuizen naar een bovenwoning zonder lift: Huur een verhuislift. Het heeft ons ontzettend veel tijd bespaard want alle meubels, de wasdroger, dozen etc. gingen met de lift naar boven. De eigenaar van de lift hielp bovendien beneden mee met het volladen van het platform zodat de spullen des te sneller naar boven konden. Binnen een half uur was alles boven, daar valt niet tegenop te lopen!

Hoe een huis een thuis wordt: binnenkijken in mijn appartement zoals het er nú uitziet

Ik voel me altijd snel thuis, waarschijnlijk doordat ik vaak ben verhuisd in mijn leven. Dit was mijn 9de verhuizing al! Ik hecht daardoor niet zozeer aan een huis. Wel aan ruimte, licht, sfeer en locatie. Dat alles is helemaal naar mijn zin hier, mede door de inrichting die ik heb gekozen. Mijn meubels zijn een combinatie van oud en nieuw. Een strakke bank, hippe tafeltjes gecombineerd met antieke kasten bijvoorbeeld. Accessoires zoals planten, kaarsen en lijsten aan de muur geven mijn huis een extra ‘Wendy-sausje’.

De zithoek heb ik deze week veranderd met een nieuw kleed en nieuwe tafeltjes, daar ben ik erg blij mee! Wat er nog op mijn verlanglijstje staat: een nieuwe eethoek met stoelen waarin je uren kunt natafelen en een mooi bureau in de extra slaapkamer zodat ik daar fijn kan thuiswerken en aan mijn blog kan schrijven. En iets met een hangende plant. En van die planken met lederen plankdragers boven de bank. Voorlopig heb ik nog genoeg te doen!

Binnenkijken appartement, bijzettafels, kleed, vintage, modern, grijs, pastel, woonkamer - Wendy's Wondere Wereld
Een nieuw kleed en nieuwe tafeltjes!
Binnenkijken appartement, woonkamer, early dew, pastel, kleed, bijzettafels, woood, - Wendy's Wondere Wereld
De woonkamer zoals hij nu is, ik ben er heel blij mee!

Wat vind je ervan?

Benieuw naar andere ruimtes in mijn appartement? Je kunt ook binnenkijken in mijn keuken!

4 thoughts on “Voor en na: binnenkijken in mijn nieuwe appartement

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *